Wist u het al? Haaxman sneed 24 iconen uit, die de ”U” vormde van…?

Vandaag blikken wij terug op een mooi project. Bent u ook benieuwd om welk project het gaat? Lees dan verder!

Haaxman Lichtreclame heeft in 2004 het logo van Unilever voor het hoofdkantoor in Rotterdam aan het Weena mogen verzorgen. Dat was een eervolle klus met een visueel spannend resultaat. Het logo van Unilever bestaat namelijk uit 24 individuele iconen, die samen de welbekende “U” vormen. Vindt u ze allemaal terug?


Wij hebben dit gerealiseerd door een blauw lichtreclamedoek te spannen over een lichtbak van 4,5 meter bij 4,5 meter. Op dit doek is een witte block-out folie aangebracht. In de witte folie hebben wij uitsneden gemaakt van de 24 iconen. Het effect hiervan is dat de verlichting alleen door het blauwe gedeelte schijnt en zo een blauw verlicht logo creëert. Unilever koos er destijds voor om de doeken te verlichten met behulp van neon. Maar liefst 14 jaar later hangt het logo er nog als nieuw bij.


Wat is het geheim?
Onderhoud! De Service & Onderhoud divisie van Haaxman heeft regelmatig onderhoud uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat de gevelreclames van Haaxman Lichtreclame duurzaam zijn en jaren meegaan.


Gisteren, 15 maart 2018, is het nieuws naar buiten gebracht, dat het filiaal in Rotterdam het nieuwe hoofdkantoor wordt voor Unilever. Dit was voor ons het moment om even terug te denken aan dit mooie project.


Bent u geïnteresseerd in een lichtreclame die net zo lang mee gaat met neon of led? Neem dan contact op met ons via ons contactformulier.