Sporthal Gaasperdam in een nieuw jasje

Sporthal Gaasperdam in Amsterdam Zuidoost van lelijk eendje naar een waar sportPaleis!

Haaxman Lichtreclame heeft enige tijd geleden de opdracht verkregen voor een probleem dat zich vaak voordoet bij openbare gebouwen, graffiti. Wat wij bedacht hebben? Lees het hieronder!

Graffiti was voor Sporthal Gaasperdam  de grootste ergernis, die de uitstraling van het pand niet ten goede kwam. Het pand leende zich uitstekend als canvas voor graffitispuiters. De sporthal was al meerdere keren volledig gereinigd, echter binnen een mum van tijd was alles weer met graffiti ondergespoten. Zoals het gezegde luidt: “dweilen met de kraan open”, zo ervaarde de bestuursleden van Sporthal Gaasperdam dit probleem.

Eén van de bestuursleden was in contact gekomen met Haaxman Lichtreclame en dit probleem aan ons voorgelegd. Door inventief om te gaan met producten en diensten die Haaxman aanbiedt, is uiteindelijk voorgesteld om Sporthal Gaasperdam volledig in te pakken met Dibond platen. Uiteraard niet zomaar platen, maar Dibond FR, oftewel Fire Resistant, platen.

Om ervoor te zorgen dat deze platen een niet nog groter canvas zouden vormen voor graffitispuiters hebben wij geadviseerd de platen te beplakken met full coulors. Vanuit de opdrachtgever kwam het idee naar voren om de passanten een “inkijk” te geven in de sporthal. Niet veel later was het ontwerp daar, sportende mensen die allemaal verschillende sporten uitoefenen, een betere uitstraling konden wij niet verzinnen! Wij wisten (uit ervaring) dat dit alleen niet voldoende weerstand zou bieden tegen de graffitispuiters en hebben tot slot geadviseerd een Anti-graffiti laag over de platen heen te plakken. Hierdoor kunnen de platen gemakkelijk worden gereinigd nadat er toch graffiti wordt gespoten. Het voordeel hiervan is dat dit zelf gedaan kan worden met weinig inspanning en er geen hoge kosten ontstaan doordat er een externe partij moet komen om dit te doen. Bovendien vindt geen enkele graffitispuiter het fijn om een hele nacht bezig te zijn en de volgende middag geen teken meer te zien van zijn of haar werk.

Eén van de grootste uitdagingen in dit project was de bevestiging van de platen aan het gebouw. Na verschillende opties bedacht te hebben is uiteindelijk gekozen om op de begane grond joggels te gebruiken. Op deze manier is het geheel blind gemonteerd en zijn er geen schroefgaten te zien! De platen op de hoger gelegen gedeeltes zijn vastgemaakt met blindklinknagels in kleur van de gevelplaten.

Als kers op de taart hebben wij Sporthal Gaasperdam ook mogen voorzien van twee nieuwe ledverlichte gevelreclames.

Haaxman Lichtreclame biedt naast lichtreclame dus ook heel veel andere oplossingen. Wij denken graag met u mee en denken indien nodig ook “out-of-the-box”. Voor veel nationale- en internationale bedrijven zijn wij al jaren vaste een sparringpartner! Heeft u zelf last van graffiti of wilt u uw pand in een nieuw jasje steken? Neem vrijblijvend contact op met Haaxman Lichtreclame en wij bespreken graag de mogelijkheden met u! Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0297383344 of mail ons doormiddel van ons contactformulier!